joi, 5 noiembrie 2015

Ierarhie



Se petrece un fenomen curios cu mine, cu prietenii mei și cu oamenii în general: în copilărie nu suportam dezbaterile poltice nici la oamenii care trăiau lângă noi (părinți, bunici, vecini) dar nici în programele de radio și televiziune. Însă, pe măsură ce ne maturizăm discuțiile și știrile politice devin din ce în ce mai interesante, vrem să știm tot ce se întâmplă în lume, vrem să ne formăm o imagine cât mai completă despre cine conduce, cine guvernează peste noi, sau ce politician corespunde principiilor noastre, suntem curioși, de asemenea, să aflăm modul de funcționare al instituțiilor (ca și când, cunoașterea acestor detalii ne poate schimba viața într-un fel sau altul). În plus, fiecare începe să-și pună problema implicării, a revoluției, a schimbării, și poate nu e rău că gândim așa.

Iisus spune în Matei 18,3: "Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea!"

Cred că o lume ideală este compusă exclusiv din oameni de tipul acesta, neinteresați de chestiunile politice, de problemele instituționale, de principii ierarhice, oameni care, în privința chestiunilor politice, sunt ca niște copii.

De altfel, principală nemulțumire a lui Lucifer a fost de ordin ierarhic, nu s-a mulțumit cu poziția lui. E drept, în împărăția lui Dumnezeu, pentru cei mântuiți va fi simplu, cu un stăpân desăvârșit - Iisus - nu îți poți imagina dispute politice.

Sursă foto.

Niciun comentariu: