joi, 5 noiembrie 2015

Ganduri utopice



Nu pot înțelege nicicum motivele pentru care un om cu principii sănătoase și-ar putea dori o carieră politică. Un om normal, obișnuit nu este orgolios, nu îi place să se afișeze, nu este interesat de o avere obținută în mod facil, un om normal nu caută satisfacerea propriului orgoliu.

Așadar, cum poate atunci cineva care își iubește meseria sa accepte o funcție politică? De ce un profesor și-ar dori funcția de director, primar sau parlamentar? De ce un inginer și-ar dori să ajungă secretar de stat sau ministru? Orice răspuns tolerabil s-ar da oferi tot în sfera orgoliului ar putea fi circumscris. Omul obișnuit, pasionat de meseria lui și care se îngrijește zilnic de familia sa (așa cum e și normal) nu poate avea un interes pentru putere, funcții și politică.

Ce frumoasă ar fi o lume fără lideri politici și religioși, ce bine s-ar trăi într-o lume simplă lipsită de ierarhii. Cu adevărat este instituit în univers acest principiu al ierarhiei? E obligatorie, oare o ierarhie pentru buna conviețuire a oamenilor?

Sursa foto.

Niciun comentariu: