joi, 5 noiembrie 2015

Presă liberă, obiectivă și neutră



În 7 octombrie CNN, anunța aici că rachete rusești trimise spre obiective teroriste din Siria au căzut în Iran. Rușii au dezmințit, iranienii au dezmințit, presa de la noi a preluat știrea, a trecut aproape o lună și nimeni nu i-a apostrofat nici pe..."oficialii" americani citați, dar nici postul care a publicat informația aceasta, adică CNN. De atunci știrea nu a fost nici actualizată, dar nici dezmințită ca dezinformare sau minciună.

Tot recent, un alt caz de dezinformare. The Intercept a explicat pe larg într-un articol lașitatea și slugărnicia BBC față de Arabia Saudită, asta fiindcă Arabia Saudită este unul dintre principalii parteneri ai Marii Britanii și principalul cumpărător de armament produs în UK (afaceri de peste 1 miliard de euro). La amenințările ambasadorului Arabiei Saudite la Londra - care a spus că o critică a regimului de la Riyadh ar putea pune în pericol relațiile dintre cele două țări - BBC nu doar că a îndulicit tonul, ci chiar a modificat un articol care afirma că regimul saudit finanțează terorismul din Siria.
Chiar dacă dezinformările din presa românească nu au nicio scuză deducem din exemplele de mai sus și din altele că jurnalism autentic nu mai face nimeni și că până și trusturile cu renume internațional manipulează, dezinformează și prezintă informații în funcție de interese și influențe

Sursa foto.

Niciun comentariu: