joi, 3 decembrie 2015

Mai mulți pacienți, răniți în incendiul de la Colectiv, au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești


Câțiva medici din București au avut curajul să-i dezvăluie lui Tolontan că unii oameni arși în incendiul de la Colectiv au murit cu zile datorită sistemului santiar românesc infect (la propriu și la figurat). Textul complet aici. Spitalele românești sunt pline de bacterii, germeni și alte microorgaanisme care fac rău inimaginabil pacienților care vin în contact cu ele, iar ceea ce au denunțat medicii români este faptul că de ani de zile pacienții cu arsuri grave  mor cu zile datorită condițiilor medicale proaste din spitalele românești, condiții care într-o țară civilizată ar fi inadmisibile pentru spitalele de arși.

Medicii mai dezvăluie și alte lucruri - că era necesar ca pacienții să fi fost transportați mai devreme în străinătate și că în România nu există protocol pentru tratamentul pacienților care au suferit arsuri. Pentru un accident cerebral sau o anumită afecțiune (să zicem infarct) există același protocol în spitalele din Timișoara și Constanța, dar pentru arși sistemul sanitar românesc nu are un protocol compus din proceduri și tratamente moderne, medicii fac ce gândesc ei că ar fi necesar, dacă nimerești un medic prost, neispirat și băgat pe pile soarta îți este pecetluită.

Exasperarea oamenilor însă nu a ajuns la culme, oamenii încă se mulțumesc și sunt manipulați cu schimbarea unui lider politic sau a unui guvern, dar sistemul nostru este la fel de putred? Câți oameni trebuie să moară, ce fel de rang trebuie să aibă acești oameni pentru ca cineva să se trezească și să schimbe lucrurile în sistemul nostru sanitar? Chiar nimănui nu-i pasă? Noi ca nație, dacă ne-am conduce singuri ne-am autodistruge, nu știm și nu vrem să facem niciun lucru bun.

Foto

Niciun comentariu: