joi, 19 noiembrie 2015

Un exemplu de politician român

Adrian Papahagi a fost unul dintre cei mai vehemenți susținători de curte ai lui Traian Băsescu, în discursurile sale pro-Băsescu Papahagi delira la propriu, spre greața noastră a celor care îi citim încă lucrările științifice. L-am urmărit pe Adrian Papahagi la câteva lansări de carte, la câteva cursuri, în câteva conferințe și în mediul online. Este frapantă disperarea acestui om de a ieși în evidență, de a fi remarcat, de a se lăuda, nu măr mir că tânjește și el după un fotoliu politic, după o funcție publică. Adrian Papahagi a fost membru PDL, apoi după ce s-a produs divorțul Băsescu-PDL, a trecut la PMP unde nu a ratat ocazia de a mai linge niște funduri, iar mai nou a înființat împreună cu o altă traseistă, anume cu Monica Macovei (care a avut același traseu de la PDL la PMP) o asociație cu pretenție de partid, numită M10.

Iată un top al declarațiilor lui Papahagi:

1.“Dacă partidul ăsta e ca restul, mi se rupe de partid” link
2. “Trăiască Elena Udrea în frunte cu Traian Băsescu!” link
3.“Vai de partidul care nu are un Băsescu!” link
4.“Lua-i-ar naiba pe PDL, PSD, PNL" Noi suntem partidul altfel! Nu fiți căcăcioși, fiți curajoși” link
5“Și nu ne jenăm! Și noi spunem: suntem băsiști! Restul sunt niște blatiști și nu ne interesează să ducem mai departe cultura blatului! Pe noi ne interesează cultura curajului și aici avem un model în Băsescu!”
6. (despre lăturile În Linie Dreaptă) “un site conservator-creștin”

Un om incurabil, bine că nu a ajuns în nicio funcție publică și nici nu va ajunge, M10 nu are nicio credibilitate, nici oameni cu care să obțină ceva la următoarele alegeri locale sau parlamentare. Totuși, chiar și acum, când s-a dezis de Băsescu, domnul Papahagi are încă nostalgia mitingurilor pro-Băsescu în care el îi aducea osanale bețivanului. Papahagi scrie astfel pe Facebook - M-am despărțit de Traian Băsescu atunci când între principiile pentru care îl sprijineam și mizeria reprezentată de Elena Udrea a ales fără echivoc mizeria. Cu toate acestea, nu mă alătur celor care aruncă mandatele lui Traian Băsescu în derizoriu.
Ca orice intelectual desăvârșit și Papahagi are pretenția că a ales bine, că iubirea lui este corectă. Aștept momentele în care Papahagi va plânge pentru iubitul lui conducător, dacă acesta va fi arestat și condamnat pentru fapte de corupție, momentele în care se va lega cu lanțuri de DNA, momentele când va scrie un nou text despre “despărțirea de președintele Băsescu”. Va fi Papahagi într-atât de generos să producă și niște lacrimi? Probabil că da. Oamenii ăștia ar trebui să provoace unui popor întreg voma generală.

Niciun comentariu: