marți, 10 mai 2011


Imi pare ca de foarte multe ori o parte dintre jurnalisti gasesc placere in a se victimiza, dar, si daca nu o fac, au harul, sau se educa, in gasirea cuiva care, agasat de virilitatea deontologica a jurnalistului sa ajunga sa isi piarda cumpatul si sa-i agreseze verbal sau fizic. Cei mai multi dintre ei, dupa ce traiesc astfel de evenimente se simt eroi si se lauda cu faptele lor mari, invocand violarea "libertatii presei" din Romania.
Printre jurnalistii din Romania atitudinea si exprimarea politicienilor au ajuns celebre pentru lipsa de politete, de eleganta si de maniere pe care o promoveaza "alesii". Ion Iliescu a devenit celebru, printre altele, si pentru un "Mai, animale!" adresat unui jurnalist.
In urma cu cateva zile, domnii Cristoiu si Turcescu au reusit sa intre si ei in galeria selecta a oamenilor publici cu vorbe "de duh" la adresa unei alte jurnaliste Marina Almasan, numind-o pe aceasta "maimuta" si "proasta".
Felicitari jurnalistilor pentru performanta si..la mai mare! In felul acesta, s-a dovedit ca diferenta dintre clasa politica si clasa jurnalistilor nu este prea mare, la categoria limbaj scorul fiind deocamdata egal.
Mai mult ca sigur politicienii, la cat de needucati sunt, vor gasi bineinteles, in totata intamplarea, inca un motiv de badaranie, marlanie si taranie.
Pacat.

Niciun comentariu: